65 de ani de la Victorie
blog creat de Victor Turculet
четверг, 6 мая 2010 г.
950 de soldaţi, oaspeţi de onoare la Parada Victoriei


Grandioasa paradă militară din 9 mai cu ocazia Zilei Victoriei va începe simultan în Moscova şi în alte 16 oraşe-erou din Rusia, de asemenea în oraşul-erou Sevastopol din Crimeea, unde se află baza Flotei ruse de la Marea Neagră. La parada din acest an vor fi invitaţi toţi veteranii supravieţuitori ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).

950 de soldaţi vor fi oaspeţi de onoare în Piaţa Roşie din capitala rusă, pentru care se vor crea tribune spciale. Multe oraşe ruseşti vor avea ocazia să urmărească parada de la Moscova, deoarece ea va fi transmisă pe mari ecrane.
Pe caldarâmul Pieţei Roşii vor trece tancuri şi taburi moderne, sisteme de artilerie şi de apărare antirachetă. Pentru prima dată la Parada Victoriei vor participa 3 lansatoare mobile de rachete nucleare Topol-M. Iar pe cerul deasupra Moscova va avea loc un spectacol aviatic de excepţie.

Organizatorii spun că acesta va fi cel ambiţios show deasupra Pieţei Roşii din istoria ţării - aproximativ 140 de bombardiere strategice, avioane de vânătoare şi elicoptere noi.

Pentru prima dată la parada de Ziua Victoriei vor participa trupe coaliţiei antihitleriste în ce de-al Doilea Război Mondial. 70 de trupe ale Forţei Aeriene franceze vor mărşălui pe Piaţa Roşie sub steagul legendarului regiment «Normandia-Neman». La parada din 9 mai vor participa, de asemenea, una dintre orchestrele militare ale SUA, precum şi trupe britanice.

Punctul culminant al evenimentului va fi spectacolul de artificii în cinstea Marii Victorii, spune preşedintele Comitetului de Organizare a aniversării a 65 de ani a Zilei Victoriei, şeful intendenţei Kremlinului, Vladimir Kojin.

«Va fi un spectacol de artificii demn de o adevărată aniversare, care se va deosebi mult de toate spectacolele precedente. Am trimis special o delegaţie specială a Ministerului Apărării în China, pentru că, după cum ştiţi, experţii din această ţară sunt renumiţi pentru abilităţile lor", a subliniat Vladimri Kojin.

Conform estimărilor proviozorii, la festivităţile prilejuite de marcarea Zilei Victoriei din capitala Rusiei vor veni delegaţii a şefilor de stat şi de guvern din 45 de ţări, precum şi reprezentanţi ai multor organizaţii internaţionale.

Moscova va găzdui pe 8 mai summit-ul CSI, iar toţi participanţii vor fi oaspeţi la paradă.

Potrivit calculelor autorităţilor capitalei ruse, cu ocazia Zilei Victoriei la Moscova vor sosi cel puţin 2,5 milioane de oameni.
0 Comments:

Отправить комментарий